KreativTerapi_CMYK transp

Samtalsterapi


Må dåligt
Mår du dåligt? Känner du dig vilsen, viljelös och orkeslös? Mår du inte bra? Det är detta vi brukar börja med när du kommer till mig. Vi utforska ditt mående. Om du har mått bra hur var det? Hur kan du börja ta steg till att må gott och känna glädje.

Hantera vardagen
Samtalsterapi och coaching handlar i nästa steg om vardagen och hur man ska hantera den och det är det vanligaste problemet eller problemen som vi arbetar med och löser.

Utveckling
Psykosyntesen, som jag jobbar efter, vill att vi ska utvecklas efter vår innersta längtan. Vi ska nå vår fulla potentioal och må så gott som möjligt.

Roller och mönster
Den utgår också från att varje människa går in i roller och mönster till exempel att man lätt blir arg, att man är lite överdrivet duktig eller kanske alltid glad och käck. 

Rollerna skapas i regel före tre års ålder. De följer sedan med varje individ under livet. De kan förändras en del men kanske inte tillräckligt. De kan ta över oss som autopiloter och vi står där förvåande över vårt eget beteende.

Det som fungerade som barn fungerar inte alltid när du är 30, 40 eller 60 år, jag överdriver så klart men det ligger en del sanning i det. Dessa roller och mönster jobbar vi med, så att de fungerar optimalt för dig så som du vill. 

Barndom
Varje utvecklingsfas i barndomen har sin betydelse.  Missar man ett utvecklingssteg eller att man inte får det man behöver från omgivningen i det utvecklingssteget bär man det ouppklarade med sig inombords. Det jobbar vi med så man kan släppa det och bli fri.

Viljan
Psykosyntesen fokuserar också på vilja. Där pratar vi om den goda viljan, den starka viljan och den smidiga viljan. Här jobbar vi med att hitta en vilja om det saknas  eller förändra t.ex. en stark vilja som drivit någon i utbrändhet. Vi jobbar med att hitta en vilja som du vill ha som passar dig i det liv du vill leva.

Friskvård
Samtalsterapi är friskvård och jag jobbar inte med psykiska sjukdomar.

Du bestämmer
Vi utgår från dig och din situation i samtalsterapi, du bestämmer vad du vill eller inte vill jobba med.


Livslång lycka
Vill du uppleva en livslång, lycklig och passionerad parrelation med din partner men det känns som ni aldrig kommer dit  – till er dröm.

Bort från gnällträsket eller demondansen
Har ni hamnat i ett läge där era argument inte når fram till varandra ni blir bara upprörda och reagerar på olika sätt. De vanliga reaktionerna är att man stänger av, blir mer inåtvänd kanske går i väg alternativt blir utåtagerande, arg och påstridig. Missförstånd och maktkamp finns i alla relationer och inte minst i en parrelation. Genom att lära sig en metod för kommunikation som bygger på närvaro och att lyssna får ni tillbaka respekten för er själva och partnern. 

Passion och närhet
Känner ni att er relation har stagnerat, passionen har försvunnit och ni kanske till och med känner er uppgivna, det här fungerar inte. Gräset kanske börjar kännas lite grönare på andra sidan. Då kan parterapi vara vägen tillbaka till kärlek, passion och lycka.

Verktyg
I Parterapi får Ni får insikt i hur Ni når framgång med Er relation med rätt verktyg och förståelse för varandra. Ni lär Er att göra det som fungerar och lämna metoder eller förhållningssätt som inte fungerat, det krävs såklart en insats att förändras tillsamman. Effekten blir att ni trivs tillsammans och får den relation som ni vill ha.  
 

Vanliga ämnen i Parterapi/Relationsterapi:

Vi hittar inte tillbaka till vår kärlek

 • Vi hittar inte tillbaka till vår kärlek
 • Vi är arga och bråkar
 • Vi har tappat bort passion, sex och eller närheten
 • Båda eller en av er upplever er (känslomässigt) övergiven av er partner
 • Båda eller en av er gräver ner sig i jobb, hobbies, sociala medier eller barnen och försvinner från relationen överdrivet mycket
 • Vi behöver stöd i att avsluta vår relation
 • Vi behöver hanter vår svartsjuka.
 • Hur nära eller jättenära ska vi vara.
 • Hur ber jag om det jag behöver när jag knapp själv vet vad jag behöver.

Skilsmässa enda utvägen
Är det så att allt gått för långt och ni bestämt er för att separera så kanske det behövs något eller några samtal för att kunna avsluta er relation så att ni fria kan gå vidare.

Ni har kanske gemensamma barn och behöver fortsätta att samarbeta kring dem och då kan det vara ännu viktigare att känna att ni har avslutat er parrelation på ett bra och fint sätt för er båda.

Hälssosamma realtioner
För att uppleva hälsa, välmående och glädje behöver vi vara uppmärksamma på positiva och negativa förändringar i våra relationer. För att uppleva balans och harmoni i förhållandet måste vi veta hur vi kan göra förändringar.

Metodik
Metoden bygger på Psykosyntesterapi med inspiration från bl.a. Imago. Metoden är pedagogisk och tar hänsyn till studier inom utvecklingspsykologi och neuropsykologisk vetenskap. Metoden fungerar även i alla nära relationer .

 

Hantera vardagen
Coaching handlar i första hand om vardagen och hur man ska hantera den är det vanligaste problemet eller problemen som vi arbetar med och löser.

Konkreta mål i fokus
Coaching innebär att arbeta med tydliga konkreta mål som kan formuleras i en handlingsplan.

Du får hjälp med att definiera var du befinner dig just nu och vilka dina mål är.

Utifrån det ser vi vilka hinder du upplever och skapar en tydlig handlingsplan.

Samtalscoaching innebär att lära sig hålla målet i fokus även när omvärlden, eller inre stress och ångest, gör allt för att få dig ur kurs.

Frigöra din potential och kraft
Coaching har som syfte att frigöra din potential, kraft genom att få dig medveten om din existerande kunskap, dina värderingar, motivation och mål.

Coaching utvecklar människor och ”utrustar” dem så att de blir bättre på att utveckla sig själva. Coaching handlar om hur det är nu och hur du vill ha det.

Vanliga ämnen i coaching:

 • Din livssituation och de områden du vill förändra t.ex:
 • Studie-/arbetssituation
 • Byte av yrke eller arbetsplats
 • Vara lugn, fokuserad och stressa mindre
 • Nå dina mål
 • Ta reda på vad du vill just nu och i framtiden både på det privata, det yrkesmässiga planet eller inom idrott
 • Öka tydligheten mot dig själv och andra
 • Lära känna dina gränser och träna på att sätta sunda gränser
 • Förmågan att säga Nej och att säga Ja
 • Hitta modet och viljan att våga göra de förändringar som krävs

Nära relationer
Nära relationer påverkar livet. Det kan vara relationer på jobbet eller hemma. Familj, kollegor, släktingar eller en nära vän. 

Dåliga relationer är tugnt
Nära relationer som fungerar gör livet rikt och meningsfullt. När de inte fungerar som när vi inte kan prata med varandra, kommer i bråk eller diskussioner tynger ner livet och glädjen och gör det omöjligt att sammarbeta eller umgås på ett bra sätt.

Återskapa relationen
Relationsterapi syftar till att på ett djupare plan förstå det som sker mellan dig och den/de personer du har en nära relation till. Det syftar också till att skapa eller återskapa samtal som kan leda till förståelse och en ömsesidig väg framåt för er och relationen ni delar
 

Vanliga ämnen i Relationsterapi:

 • Vi hittar inte tillbaka till vår relation
 • Vi är arga och bråkar
 • Båda eller en av er upplever er (känslomässigt) övergiven
 • Vi kan inte samarbeta
 • Vi missförstår varandra hela tiden
 • Förälder och vuxet barn behöver hitta tillbaka till varandra och en fin vuxenrelation

Hälssosamma realtioner
För att uppleva hälsa, välmående och glädje behöver vi vara uppmärksamma på positiva och negativa förändringar i våra relationer. För att uppleva balans och harmoni i förhållandet måste vi veta hur vi kan göra förändringar.

Metodik
Metoden bygger på Psykosyntesterapi med inspiration från bl.a. Imago. Metoden är pedagogisk och tar hänsyn till studier inom utvecklingspsykologi och neuropsykologisk vetenskap. Metoden fungerar även i alla nära relationer.

Företagarcoaching

Hantera vardagen
Coaching handlar i första hand om vardagen och hur du ska hantera den i ditt företag och med ditt övriga liv. Det är det vanligaste problemet eller problemen som vi arbetar med och löser.

Konkreta mål i fokus
Företagarcoachning innebär att arbeta med att ta fram en vision och tydliga konkreta mål som kan formuleras i en handlingsplan, om du inte redan gjort det.

Du får hjälp med att definiera var du befinner dig just nu och vilket som är ditt nästa steg.

Utifrån det ser vi vilka hinder du upplever och ser hur du ska ta dig fram.

Företagarcoachning innebär att lära sig hålla målet i fokus även när omvärlden, eller inre stress och ångest, gör allt för att få dig ur kurs.

Frigöra din potential och kraft
Coaching har som syfte att frigöra din potential, kraft genom att få dig medveten om din existerande kunskap, dina värderingar, motivation och mål så du får syn på hela dig och alla dina postiva förmågor.

Coaching utvecklar människor och ”utrustar” dem så att de blir bättre på att utveckla sig själva. Coaching handlar om hur det är nu och hur du vill ha det.

Vanliga ämnen i företagarcoaching:

 • Din livssituation och din företagssituation.
 • Studie-/arbetssituation
 • Vara lugn, fokuserad och stressa mindre
 • Hur nå dina mål och må väl?
 • Ta reda på vad du vill just nu och i framtiden både på det privata, det yrkesmässiga planet
 • Öka tydligheten mot dig själv och andra
 • Lära känna dina gränser och träna på att sätta sunda gränser
 • Hitta modet och viljan att våga göra de förändringar som krävs